Vandaag gaan we Risotto primavera maken. In deze blog lees je precies wat je nodig hebt en nemen we je mee naar de verschillende stappen.
Wat heb je nodig voor de risotto primavera?
- 1 Courgette
- Bosje groene asperges
- Ui
- 1 pak risotto
- Knoflook
- Bouillon
- Witte wijn
- Parmezaanse kaas
Hoe maak je de risotto primavera?
- Zorg dat je een pannetje bouillon klaar hebt staan.
- Begin eerst met de ui en knoflook heel fijn te snijden
- Doe een scheutje olie in een wokpan, gooi de fijngesneden ui en knoflook in de pan
- Fruit het even aan en doe de risotto rijst erbij. Bak deze even samen tot de pan lekker heet is en blus het dan af met een glaasje witte wijn.
- Nu ga je steeds een schepje bouillon bij de risotto doen.
Blijf constant roeren - Als de risotto bijna gaar is ga je aan de slag met de courgette en de groene asperges
- Snij 1 cm van de onderkant van de asperges af, deze is vaak bitter en niet lekker. Snij deze verder in partjes. De courgette snij je in plakjes en daarna in vieren. Bak deze even samen in de pan zodat ze gaar, maar nog wel lekker knapperig zijn.
- Voeg de courgette en de asperges toe aan de risotto en roer alles voor een minuut of 5 nog goed door elkaar.
- Voeg als laatste nog wat geraspte parmezaanse kaas door de pan. Dat roer je er nog even goed doorheen. De geschaafde parmezaanse kaas bewaar je voor de opmaak van het bord.
- Proef de risotto nog een keer. Voeg eventueel peper toe naar smaak. De zoute smaak is al aardig aanwezig van de bouillon.
- De risotto is nu klaar en alles kan geserveerd worden.